Det går långsamt framåt…

Huset byggdes och var inflyttningsklart 2008, och efter det har de olika projekten haglat… men det går lite låååångsamt.

Först var det altanen och gräsmattan, sen tänkte vi odla häck.. men det gick tydligen inget vidare… för första uppsättningen fick ohyra och dog, den andra har rådjuren toppklippt, så det blir nog aldrig en stor och ståtlig häckplantering av den.

Inomhus rustar vi upp vår favoritplats bastun, vilket ska bli skönt att få färdigt.. som jag har målat och fixat…

Men nu har vi äntligen tagit tag i det här med trädgården. Det ska planteras nya buskar… och plantor flyttas, och jag ska få härliga kameliaschersminer på framsidan, tillsammans med en flaggstång.

kamelia

bild lånad från plantagen

huset

På baksidan har maken äntligen påbörjat byggandet av altanräcken och spaljeer där jag tänker ha klematis, och vildvin, och andra vackra klätterväxter,  det kommer att bli så fint bara allt är färdigt 🙂 Och när vi väl har det färdigt kanske ett litet växthus står på tur… men det blir inte i sommar!

Vi har även haft lite hjälp av en trägårdsarkitekt att planera upp tomten, så det finns en plan hur det ska se ut om typ 15 år når vi äntligen är färdiga 🙂 så nu gäller det att fundera på vilka växter man vill ha och testa några för att se om de överlever, och ta det lite om vartannat.. för hua… plantor är inte billigt.. speciellt inte när jag är urusel på att driva upp själv…  jag får ju nästan plastblommor att vissna :S

Tur man gillar att planera iallafall…. för det är ju hälften vunnet… resten kommer sen, någon gång! 🙂

IMG_2120IMG_2175

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s