Rösten som försvann

Igår kväll hade jag som jag nämnde feberkänningar och lite hosta, och jag kurerade det på Finskt vis med bastu och en skvätt cognac. burr, cognac är ingen favorit, inte ens fast maken bjöd på en sort som kostar multum ( maken samlar på dyyyyra cognacsorter) i vart fall, natten blev lindrig, och i morse kändes det som om jag trots allt var på bättringsvägen. men något hände efter en lektion på jobbet, rösten försvann, nu bara kraxar jag när jag försöker prata, så all kommunikation får ske med papper och penna, eller genom att försöka pressa fram ljud (vilket inte är bra har röstpedagoger talat om för mig)….. jag har alltid samma problem när jag blir förkyld, nämligen att det slår sig på rösten.

så nu är det bara att hoppas att rösten kommer tillbaka, annars så får jag snällt stanna hemma från jobbet nästa vecka. tur at chefen kan få smakpov på röstresurserna i morgon…. då blir det inget problem med att messa om att man inte kan komma på jobb för att rösten är borta iallafall.

Det som känns skönt är att i vårt avtal så har ja rätt att vara hemma fem dagar före jag behöver sjukintyg, och har inget bortfall på lön under tiden och med sjukintyg så får jag full lön upp till 90 dagar har jag för mig.

Så känner jag att rösten inte bär på söndag, så får jag ta en tur till jobbet, plocka ihop material för vikarie och sen fara hem och bara hålla tyst tills rösten är tillbaka,

 

nu ska jag strax se på julkalendern med barnen. Någon mer som följer med i kalendern? Vad tycker ni?? Tycker nog inte riktigt om den, men barnen gillar den, så då får man vackert finna sig i att se med.

 

Ha det gott

Kram

Katarina

Advertisements

2 thoughts on “Rösten som försvann

  1. Jobbigt med förkylningen och att inte kunna prata!!! Du får krya på dig!!!
    Nja jag vet inte heller om jag gillar julkalendern, men jag tror att barnen gillar den iallafall!

    KRAM

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s