Tandlöst bett

dsc_80231 japp, nu måste man verkligen inse att lille plutten inte är någon plutt längre. Han har blivit stor tandlös “nästan sexåring”.

i två veckor har tanden varit lös och han har vickat, vickat och drömt om att den ska ramla ut så att han äntligen får veta om tandfen finns eller ej.

Visst är han gullig med sin lilla glugg??

Och lyckligare unge än lille E fanns inte i morse då tandfen, hör och häpna hade lämnat TVÅ 50cents mynt i glaset där tanden legat.

“Tänk mamma, att man kan få TVÅ pengar för en så liten mjölktand” ja tänk vilken snäll tandfe det finns 😉

På dagis har de en jättefin ceremoni för varje tappad tand, de har vita träpärlor de trär upp på ett snöre, och det barn som tappat sin tand får trä upp pärlan, och varje vår räknas sedna ihop hur många tänder som tappats på dagis under året, lite gulligt tycker jag. Rekordet på dagis ligger tydligen på runt 90 tänder.

Hej hopp, nu väntar en tvättmaskin på mig, sen är det dags att natta sig själv för att orka i morgon.

KRam

Katarina

4 thoughts on “Tandlöst bett

  1. åh, barn med gluggar är ju såå söta 😀
    och det där om 90tänder på ett år, först tänkte jag att det var en person som tappat dom då lixom :O oops!
    men sen kom jag på att det var nog alla tillsammans 😉 haha, varför kallar folk mig blond? (A) meen hare bra kram!
    http://www.bleckvardsscrap.bloggagratis.se

    Like

  2. Naaw. Vilken härlig bild. 🙂

    Gick in på Magdas blogg och kollade in alla halloweenpåsar, så fina de var. Själv har jag inte ens koll på när halloween är, den 30?

    Vad var det förresten för kladdkaka deluxe du hade gjort? *nyfiken* Jag tycker själv att det är gott att hacka choklad och lägga över kakan när den stått halva tiden i ugnen.

    Finns det förresten hälsoutbildningar på Åland? Appropå det du skrev om din svägerska. Jo jag måste också kunna alla ben och sånt på latin, men det är ju en fördel om man kan dem på svenska med. 🙂

    Kram.

    Like

  3. Visst är det både lite högtidligt och lite sorgligt när första tanden är tappad? Min lilltjej – 6 år i mars -tappade ju nyligen sin första tand och helt plötsligt är hon ju så stor! Härlig bild du lyckats få till!

    Like

Leave a comment