Nytt Magdas material från mig :)

Att scrappa är bland det roligaste jag vet, och ibland håller jag även kurser i scrapbooking och kortmakeri. Många av de som kommer på mina kurser är helt nya på detta med att scrappa. Kursdeltagarna vill göra sitt första album på sina små nyfödda bebisar, eller ett album om en nyligen gjord resa… och de har efter en stunds arbete kommit fram till samma slutsats…. Jag har inget som passar ihop!
Nu säger jag som Brasse i Fem myror…. FEL FEL FEL!!!
Alla har vi något som passar att scrappa med. Visst är det enkelt att använda flera papper ur samma serie eftersom de passar i färgskala, men jag är sällan klok nog att just skaffa en hel serie av något pappersmärke, nej jag är impulsshoppare! Jag shoppar med ögat, inte med tanken, och OJ så många papper jag har som vid första anblicken inte ser ut att passa ihop alls… men egentligen passar alla tillsammans någon gång.
Det viktiga att komma ihåg är att det är helheten som gör bilden, inte en enskild detalj. Ibland är det en liten liten detalj som gör skillnaden, men det är oftast när du kommit så långt att du är vid finputsningen av din layout. Det gäller bara att plocka upp någon färg från alla papper när man jobbar med dekorationerna.

På den här layouten har jag använt mig av papper från Dream Street Papers och Scenic Route, och dekorerat med bl a blommor och blad, spetsar, rub-ons och stämplad text, som alla tar upp färger ur de papper jag använt.


Så jag säger till er som till mina elever… var inte rädda för att blanda material, tillverkare och färger, det är helheten som räknas! Våga prova något nytt, våga blanda! Om du känner att du hellre vill gå på färgmatchade papper så har Magdas många fina papper från olika tillverkare och serier, det finns alltid något för just dig i shoppen!
Lycka till med ditt skapande!
/Katarina

ps… ni glömmer väl inte att kika in i magdas blogg regelbundet?? där finns massor av inspiration från alla goa tjejer i teamet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s